Ciclul de creștere și înflorire la soiurile de căpșuni remontant:

1. Stolonii de căpșuni au nevoie de o temperatură minimă de +8 ° C pentru a porni în vegetație, și de +12° C pentru a înflori și a fructifica.

2. Ori de câte ori temperatura va scădea sub 12 ° C, planta se va opri din dezvoltare
3. În perioada de iarnă, soiul remontant va intra în hibernare. Are nevoie de 400 ore de hibernare.
5. În martie, se trezește din hibernare și își va începe ciclul de creștere și înflorire.
6. Ciclurile de înflorire și fructificare se repetă până la primul ger, numai dacă tăiați lăstarii noi formați, așa cum vedeți,în imaginea de mai jos.

Întreținere

La sfârșitul lunii februarie începutul lunii martie, trebuie să îndepărtați frunzele uscate și să tăiați planta de căpșuni înapoi dar sa aveti grijă să rămână coletul deasupra solului. Planta de căpșuni va porni în vegetație atunci când temperatura va fi de minim +8 oC . Nu uitați să udati plantele pe timp uscat și să oferiți nutrienți periodic, după primul an de la plantare. Dacă aveți grijă de plantele dvs. de căpșuni, vă puteți bucura de fructe câțiva ani. Rețineți că planta își va pierde o parte din putere și va produce căpșuni mai mici după al doilea an de recoltare.
Asigurați-vă că plantele încă pot „respira”, permițând eliminarea apei sau a umidității în exces prin drenaj, altfel planta va începe să se mucegăiască și o să moară.

Stolonii de căpșuni, o să vă ofere fructe timp de câțiva ani, numai atunci dacă le îngrijiți. Cu toate acestea, după doi ani de recoltare, mărimea și randamentul în grame a căpșunilor va scădea, odată ce planta își pierde puterea. Dar nu vă faceți griji pentru gust, acest lucru va rămâne.

Care este diferența dintre un soi de capsuni unifer si unul remontant?
Soiurile unifere, vor produce cea mai mare parte a căpșunilor sale în mai și iunie. Soiurile remontante vor da rod până la primul ger.

Produs adăugat pentru a compara.

FERTILE GARDENS SRL folosește cookie-uri pentru a personaliza conținutul disponibil pe acest site, pentru a oferi funcționalități specifice social media și pentru a analiza traficul. De asemenea, partajăm informații despre folosirea acestui site cu partenerii noștri. Poti citi aici politica privind Cookie-uri