Stoloni de căpşuni San Andreas
Stoloni de căpşuni San Andreas
Stoloni de căpşuni San Andreas

Stoloni de căpşuni San Andreas

În stoc
225,00 lei
Fără taxă

Soiul de căpșuni SAN ANDREAS frigo,  este un soi cu fructificare continua, de o vigoare medie şi productivă, cu fructe mari, parfumate, de culoare roșu aprins, formă conică alungită, cu pulpa fructului roșie. SAN ANDREAS este un soi de căpşuni sensibil la temperaturile scăzute și la condițiile de ger uscat, rezistentă la boli. Este recomandat pentru culturi în grădini protejate de ger uscat, ghiveci sau jardiniere, tunel sau solar.

Coletul conține 50 fire stolonii de căpșuni tip FRIGO adică sunt cu rădăcină liberă și fără frunze verzi și trebuie plantați în maxim 3 zile de la sosirea coletului. Coletul mai conține și recomandări de plantare și întreținere.

Apreciere generală: Este un soi sugerat pentru toate tipurile de culturi: tunel, solar, hidrocultură, Grodan, etc. Păstrare bună după recoltare, rezistență mare la transport, fructe conice, uniforme, perfecte. SAN ANDREAS este răspândit şi apreciat în SUA, provine de la încrucișarea între Diamante și o selecție CAL94.16-1 efectuat în 1997 la Universitatea din California. SAN ANDREAS față de Diamante: este mai aromat; fructul este uniform conic; timpuriu; cu o rezistență ridicată la temperaturi scăzute.

 

Tip de plantă: este de o vigoare medie şi productivă, cu frunze mari. SAN ANDREAS este un soi de căpşuni adaptat la condiţiile climatice continentale, în zonele ploioase este recomandat cultivarea doar în spații protejate. Foarte tolerant la temperaturile scăzute.

 

Înflorire şi perioada de recoltare: florile au un diametru mare, sunt numeroase, cu polen viabil, parfum puternic. Este un soi remontant timpuriu.

 

Fructul: de dimensiuni mari, foarte mari (media 30-35 gr.), cu formă lungă conică, consistența este bună, culoarea exterioară este un roşu strălucitor cu o pulpă de culoare deschisă. SAN ANDREAS are excelente caracteristici organoleptice, cu o bună perioadă de păstrare. Cu un randament ridicat de fructificare.

 

Productivitate: o plantare timpurie este indicat. SAN ANDREAS preferă un sol bine drenat,
dar nici prea nisipos, cu brazde (biloni) ridicate. Deoarece el este sensibil la oidium, în interiorul tunelului planta are nevoie de o aerisire costantă. Având în vedere mărimea mare a fructelor este ușor de cules. Media de producție pe plantă este mult peste 1,50 kg. în condiții optime de cultivare.

 


Puncte forte: productivitate foarte mare, fructe uniforme, frumoase, marimea fructelor: EXTRA PLUS, cu o aromă plăcută. Un soi adevarat pentru culturile comerciale de căpșuni.

 


Dăunătorilor şi rezistență la boli:
SAN ANDREAS este sensibil la Colletotrichum acutatum (Anthracnose), dar la majoritatea bolilor de făinare este rezistentă. În culturile de producție SAN ANDREAS are nevoie de o doză mai mare de fertilizare şi un bun echilibru de micro-macro elemente (fier, mangan, etc.). În sere şi tunele, este important să se evite umiditatea ridicată şi temperaturile de noapte mari fără ventilație, deoarece aceste condiţii climatice pot reduce fermitatea şi productivitatea plantelor. În culturile de câmp creşterea energică a plantelor protejează fructele de la brumă şi arsuri de soare. Cu toate acestea, este important să execute preventiv tratament împotriva putregaiului cenuşiu (Botrytis cinerea) şi putregaiului de rădăcină (Rhizoctonia fragariae).


ILLEGAL GROWING IS PROHIBITED, EVEN IF THE PLANTS ARE FOR PRIVATE USE.
Multiplicarea stolonilor, chiar si pentru uz propriu este interzis conform legislatiei U.E.

3 Produse
Nu sunt review-uri
Produs adăugat pentru a compara.

FERTILE GARDENS SRL folosește cookie-uri pentru a personaliza conținutul disponibil pe acest site, pentru a oferi funcționalități specifice social media și pentru a analiza traficul. De asemenea, partajăm informații despre folosirea acestui site cu partenerii noștri. Poti citi aici politica privind Cookie-uri