Stoloni de căpşuni Monterey
Stoloni de căpşuni Monterey
Stoloni de căpşuni Monterey

Stoloni de căpşuni Monterey

În stoc
225,00 lei
Fără taxă

Monterey  este un soi recomandat pentru toate tipurile de culturi: câmp deschis, gradină, tunel sau solar. Monterey este răspândit şi apreciat datorită fructului aromat, cu o formă conică ușor bombată, și după recoltare, fructele au o rezistență mare la transport și manipulare.

Apreciere generală: Este un soi sugerat pentru toate tipurile de culturi: tunel, solar, hidrocultură, Grodan, etc. Păstrare bună după recoltare, rezistență mare la transport, fructe conice, uniforme, perfecte. Monterey este răspândit şi apreciat în SUA, provine de la încrucișarea între Diamante și o selecție CAL94.16-1 efectuat în 1997 la Universitatea din California. Monterey față de Diamante: este mai aromat; fructul este uniform conic; timpuriu; cu o rezistență ridicată la temperaturi scăzute.

 

Tip de plantă: este de o vigoare medie şi productivă, cu frunze mari. Monterey este un soi de căpşuni adaptat la condiţiile climatice continentale, în zonele ploioase este recomandat cultivarea doar în spații protejate. Foarte tolerant la temperaturile scăzute.

 

Înflorire şi perioada de recoltare: florile au un diametru mare, sunt numeroase, cu polen viabil, parfum puternic. Este un soi remontant timpuriu.

 

Fructul: de dimensiuni mari, foarte mari (media 30-35 gr.), cu formă lungă conică, consistența este bună, culoarea exterioară este un roşu strălucitor cu o pulpă de culoare deschisă. Monterey are excelente caracteristici organoleptice, cu o bună perioadă de păstrare. Cu un randament ridicat de fructificare.

 

Productivitate: o plantare timpurie este indicat. Monterey preferă un sol bine drenat,
dar nici prea nisipos, cu brazde (biloni) ridicate. Deoarece el este sensibil la oidium, în interiorul tunelului planta are nevoie de o aerisire costantă. Având în vedere mărimea mare a fructelor este ușor de cules. Media de producție pe plantă este mult peste 1,50 kg. în condiții optime de cultivare.

 


Puncte forte: productivitate foarte mare, fructe uniforme, frumoase, marimea fructelor: EXTRA PLUS, cu o aromă plăcută. Un soi adevarat pentru culturile comerciale de căpșuni.

 


Dăunătorilor şi rezistență la boli:
Monterey este sensibil la Colletotrichum acutatum (Anthracnose), dar la majoritatea bolilor de făinare este rezistentă. În culturile de producție Monterey are nevoie de o doză mai mare de fertilizare şi un bun echilibru de micro-macro elemente (fier, mangan, etc.). În sere şi tunele, este important să se evite umiditatea ridicată şi temperaturile de noapte mari fără ventilație, deoarece aceste condiţii climatice pot reduce fermitatea şi productivitatea plantelor. În culturile de câmp creşterea energică a plantelor protejează fructele de la brumă şi arsuri de soare. Cu toate acestea, este important să execute preventiv tratament împotriva putregaiului cenuşiu (Botrytis cinerea) şi putregaiului de rădăcină (Rhizoctonia fragariae).


ILLEGAL GROWING IS PROHIBITED, EVEN IF THE PLANTS ARE FOR PRIVATE USE.
Multiplicarea stolonilor, chiar si pentru uz propriu este interzis conform legislatiei U.E.

4 Produse
Nu sunt review-uri
Produs adăugat pentru a compara.

FERTILE GARDENS SRL folosește cookie-uri pentru a personaliza conținutul disponibil pe acest site, pentru a oferi funcționalități specifice social media și pentru a analiza traficul. De asemenea, partajăm informații despre folosirea acestui site cu partenerii noștri. Poti citi aici politica privind Cookie-uri